Okulumuz eTwinning projesi Mesleki ve Teknik Eğitim Kategorisi'nde Türkiye Birincisi oldu

Okulumuz eTwinning projesi Mesleki ve Teknik Eğitim Kategorisi'nde Türkiye Birincisi oldu

Okulumuz eTwinning Projesine Mesleki ve Teknik Eğitim Kategorisinde Türkiye Birinciliği Ödülü Geldi.

06.01.2023 483

06-01-202306-01-202306-01-2023

Okulumuz Büro Yönetimi Öğretmeni Arife EROĞLU ve kurucu ortağı Emine GÜL AVCI  (Çamlıbel MTAL ) tarafından yürütülen "My Sustainable Future (Sürdürülebilir Geleceğim)" eTwinning projesi, Türkiye Özel Ödülleri Mesleki ve Teknik Eğitim Kategorisi'nde en iyi proje seçilerek Türkiye birincisi oldu. Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde Türkiye Ulusal Destek Servisi tarafından yürütülen eTwinning projelerine her yıl özel ödüller verilmektedir. 2022 yılı eTwinning Türkiye Özel Ödülleri 26.12.2022 tarihinde Antalya ATGV Eğitim ve Sosyal  Tesislerinde13.sü düzenlenen ulusal konferansta açıklanmıştır. Ödül törenine bakanlık yetkilileri, eTwinning Türkiye Koordinatörü Mehmet Fatih DÖĞER, Ulusal Destek Servisi ekibi, atölye liderleri, üniversitelerden akademisyenler, Ulusal Ajans yetkilileri ve Türkiye'nin en başarılı projeleri ile farkındalık yaratan öğretmenler ile toplam 296 kişi katılmıştır.

"My Sustainable Future" eTwinning projesi, Mersin ilinden 10 Türk, 6 farklı ülkeden (Romanya, Hırvatistan, Arnavutluk, Ukrayna, Portekiz, Sırbistan) ortaklarla ve 97 öğrenci ile Aralık 2021-Mayıs 2022 tarihleri arasında yürütülmüştür.

Meslek liselerinin farklı alanlarında okuyan öğrencileri bu proje ile bir araya getirerek Sürdürülebilir Kalkınma hedeflerini projeye entegre ederek, daha yaşanabilir, sağlıklı ve sürdürülebilir bir dünya için farkındalık yaratmak amaçlanmıştır. Öğrencilerimizde doğa sevgisini arttırmak, geri dönüşüm, su tüketimi ve enerji tasarrufu bilinci oluşturmak, doğa dostu tüketim alışkanlıkları kazandırmak, öğretmen ve öğrencilerin yabancı dil ve dijital becerilerini geliştirmek, web 2 araçlarını eğitim ortamlarında kullanma becerileri kazandırmaya yönelik faaliyetler gerçekleştirilmiştir.

Projemizde öğrencilerimiz fidan dikim etkinliği gerçekleştirdiler, ileri dönüşüm ürünü tasarladılar, ev yapımı sağlıklı ürünler hazırladılar, enerji tasarrufu bilinci kazandırmaya yönelik videolar izleyerek pano afiş çalışmaları yaptılar. Slogan yarışmaları düzenleyerek e kitap oluşturdular. Dijital iklim sözlüğü oluşturdular. Tema vakfı eğitmeni tarafından öğrencilerimize online "Su Varlıkları" konulu seminer verildi. Girişim Limanı, TOBB, Coca Cola ve Habitat Derneği işbirliğinde israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşumu sebeplerinin gözden geçirilmesi ve engellenmesi konularında farkındalığın artırılmasını amacıyla öğrencilerimize Sıfır Atık Eğitimi verildi. Doç. Dr. Duygu Hıdıroğlu ile online olarak Sosyal Girişimcilik ve Sürdürülebilirlik konulu webinar gerçekleştirildi. Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi'nden Çevre Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Ece Ümmü DEVECİ ile İklim Değişikliği, Sıfır Atık, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve geri dönüşümün önemi konulu online webinar gerçekleştirildi. Her türlü atık malzemeyi sanat eserine dönüştüren Sanatçı Deniz SAĞDIÇ ile yaptığımız online webinarda öğrencilerimize deneyimlerini, çalışmalarını ve eserlerini yaratma sürecini anlattı. Yapılan tüm çalışmalar ile öğrencilerimizin geri dönüşüm, su tüketimi, enerji tasarrufu konularında farkındalıkları arttı.